Header image alt text

Intervisie

Intervisie is een manier om met collega’s of vakgenoten te leren van elkaars vragen, problemen en successen uit de dagelijkse werkpraktijk en zo te komen tot effectiever werkgedrag. Tijdens de intervisie komen vakinhoudelijke vragen aan bod maar ook knelpunten die met het persoonlijk functioneren te maken hebben. De groepsgrootte is 6-8 personen.


Een aantal reacties van deelnemers

Ik vind het een geweldige manier om tot andere inzichten te komen. Het is wel een uitdaging om je zo kwetsbaar op te stellen, maar naarmate de bijeenkomst vordert, vergeet je dat compleet en word je helemaal meegevoerd. Ik kan het alle secretaresses aanraden.

Angela, hartelijk dank voor de constructieve, maar ook confronterende, ochtend aan jouw keukentafel. De onderlinge waardering en het respect naar elkaar heb ik als zeer waardevol ervaren.

De intervisiebijeenkomst bij Angela is een fijne manier om van elkaar te leren en inzicht te verwerven in hoe je werkt, wat je drijfveren zijn, en hoe het ook anders kan, door de input van de andere deelnemers. Het heeft mij veel inzicht gegeven in wat voor mij belangrijk is aan een baan. Door de openheid van alle deelnemers kwamen belangrijke items op tafel. Een positieve ervaring rijker.

Dankjewel Angela voor de keukentafel intervisie. Heerlijke ongedwongen en open sfeer. Fijn om nieuwe inzichten te krijgen en te delen met anderen. Het heeft mij in ieder geval in beweging gezet. De tips die ik van jou Brigitte na de sessie nog mocht ontvangen heb ik vandaag in de praktijk gebracht …en met succes! 

De “keukentafel intervisie” met Angela van Beek, secretaressecoach: een gezellige, leerzame, open en interessante manier om te leren van elkaars vraagstukken. Samen bekijken en sparren over de werkwijze, inzichten en ervaringen. Het heeft mij weer nieuwe inzichten, contacten en leermomenten gebracht. Zeker voor herhaling vatbaar. 

De intervisiebijeenkomst met Angela van Beek, secretaressecoach was erg leerzaam; sparren over vakinhoudelijke vraagstukken en leren van elkaars inbreng en ervaring. Bovendien maakte de positieve, open sfeer dat het niet alleen een nuttige, maar ook een leuke bijeenkomst was. 

Intervisie is een prachtig middel. Met de keukentafelsessie door Angela van Beek, secretaressecoach is op een respectvolle wijze waardevolle feedback gegeven op een door ons ingebracht onderwerp. Een echte aanrader!

Dank je Angela voor deze interessante bijeenkomst. Wat fijn om zoiets mee te kunnen maken. Ik heb er veel aan gehad en zal er nog veel aan terug denken.

Topmiddag gehad! Ik heb de intervisie als zeer leerzaam ervaren, het is prettig om met vakgenoten van gedachten te wisselen en tot nieuwe inzichten te komen. Wil je ook het gevoel ervaren dat je niet alleen staat dan raad ik je aan ook eens deel te nemen.

Angela, dank je wel voor de kans die je vandaag aan een aantal ondersteuners hebt geboden om kennis te maken met jouw “keukentafel intervisie”. Een zeer leerzame ervaring en zeker voor herhaling vatbaar.

Een zeer geslaagde middag. Zeer prettig en leerzaam om in een kleine groep in een open sfeer vraagstukken te bespreken. Echte aanrader!

“Ik vond de groep prettig in de omgang vriendelijk en ongedwongen. Het was wel even fijn om ervaringen te delen en over de cases van gedachten te wisselen; je steekt er immers altijd wat van op. Het respect voor elkaars denkwijze/gevoelens vond ik het belangrijkst; ik had wel het gevoel dat ik me kwetsbaar/open kon opstellen omdat het vertrouwen er was.”

“De sfeer tussen mijn collega en mij is een stuk beter geworden. Tijdens de intervisie-bijeenkomst had ik mogelijke oplossingen gehoord waar ik mee aan de slag ben gegaan. Ik vond het best moeilijk om een ogenschijnlijk probleem zo centraal te stellen en ook om mijzelf zo centraal te stellen. Graag dank ik jullie daarom nogmaals voor de “veiligheid” deze avond en jullie meedenken!”

“Angela is an experienced expert coaching secretary. Following several peer conversations she goes deeply into the subject and discusses the subject in a group format as individuals. Even after the peer interview, she was an active coach in the process. An absolute gain of secretarial and management support.”

“Ik heb er heel wat aan gehad. Er waren een aantal punten waarvan ik dacht dat het alleen mij overkomt. Door deze intervisie weet ik dat bepaalde dingen gewoon menselijk zijn en dat het iedereen kan overkomen. En het is gewoon prettig om iedereen aan te horen en er zelf wat van te leren en je leert je collega’s nog beter kennen.”

“Ik vond het leerzaam en interessant om zo’n intervisiebijeenkomst te volgen, gericht op verbetering van persoonlijke effectiviteit en productiviteit. Boeiend om de ervaringen van gemotiveerde vakgenoten te leren, onder wel zeer deskundige begeleiding. Mijn eerste kennismaking met intervisie is me goed bevallen en zeker een aanbeveling waard.”

“Op 14 september jl. heb ik een leuke en nuttige intervisiebijeenkomst “Efficiency, hoe kun je je persoonlijke effectiviteit en productiviteit verhogen” bijgewoond. Heel herkenbaar hoe collega’s met dezelfde vraagstukken en problematiek kampen. Interessant om te horen hoe collega’s hiermee omgaan en welke oplossingen er zijn.”

“Voor mij was dit de beste investering van dit jaar (tot nu toe). Leerzame sessie met waardevolle input van de deelneemsters hebben er o.a. toe bijgedragen dat ik omtrent een lastig vraagstuk de zaken anders ging bekijken. Het resultaat mocht er zijn: door hernieuwd zelfvertrouwen vond ik heel kort na deze sessie een leuke nieuwe baan!”

“Een intervisiebijeenkomst is altijd heel waardevol. Ik heb er eentje bijgewoond begeleid door Angela. Als je van elkaar wil leren, kennis en ervaring wil uitwisselen met collega’s uit het vak, dan is dit de goede manier. Daarnaast nog inspirerend en interessant en ik heb een leuke middag gehad. Ik kan het iedereen aanraden!”

“In samenwerking met Angela heb ik het intervisie programma opgezet voor de interim secretaresses van het Top Secretaries-team Amersfoort. Angela heeft ruime ervaring in het begeleiden van intervisie en dit is te merken in haar aanpak. Deelnemers voelen zich op hun gemak door de natuurlijke manier waarop zij sturing weet te geven aan een sessie. Ze heeft aan ons als opdrachtgever altijd discreet terugkoppeling gegeven om de veilige situatie tijdens een intervisie bijeenkomst niet te schaden. De inzet van Angela is enorm groot en tevens haar persoonlijke betrokkenheid bij de deelnemers van de intervisie sessie. Een extra mailtje om een hart onder de riem te steken…Angela doet het allemaal wat zeer gewaardeerd werd door de deelnemers van de intervisie. Al met al zijn wij zeer tevreden over de rol van Angela met betrekking tot de organisatie van de intervisie bijeenkomsten en ook gedurende de intervisie bijeenkomsten zelf van Top Secretaries-team Amersfoort!

“Een aanrader voor iedereen die eens stil wil staan bij zichzelf in relatie tot het secretaressevak.” 

“Het is heel prettig om met gelijkgestemden ervaringen uit te wisselen. Een plek waar je problemen en knelpunten kan delen en behandelen en zo van en met elkaar te leren.” 

“Het is een perfecte manier om ervaringen en dagelijkse problemen te bespreken. Het even stilstaan bij problemen is goed – je leert jezelf hierdoor beter kennen.”

“Intervisie is de feedback die je eigenlijk niet wilt horen maar wel nodig hebt voor je verdere ontwikkeling.”

“Je leert van anderen, je kunt op verschillende manieren naar een oplossing zoeken. Vaak ben je zelf geneigd elke keer dezelfde weg te bewandelen.”

“De manier van omgaan met een probleem door het op deze manier in de groep te behandelen vond ik ontzettend leerzaam.”

“Ik had behoefte aan klankborden. Het bleek dat ik niet de enige ben die voor bepaalde confrontaties staat op de werkvloer waardoor ik erg aan mezelf ging twijfelen.”

“Het onderwerp wat uiteindelijk gekozen werd, was voor mij persoonlijk wat minder interessant. Ik heb er achteraf wel wat tips aan overgehouden. Ik denk hoe vaker je het doet, hoe meer je eruit kan halen.”