Header image alt text

Coaching on the job

Voorbeelden van situaties waarbij coaching on the job uitkomst kan bieden:

 • Je wordt ondergesneeuwd door de hoeveelheid werk
 • Je hebt moeite de juiste prioriteiten te stellen
 • Je laat je teveel ‘leiden’ door alles wat er op je afkomt
 • Je hebt een volle mailbox en bent het overzicht kwijt
 • Je hebt geen goed overzicht van alle openstaande acties
 • Je wilt jouw leidinggevende / afdeling proactiever ondersteunen
 • De samenwerking met jouw manager / collega kan beter
 • Je voelt je onzeker t.o.v. jouw manager / collega’s
 • Je hebt moeite met de veranderingen binnen de organisatie

Wat kan coaching on the job voor jou betekenen?

 • Structureren werkzaamheden en optimaliseren werkprocessen
 • Time management (efficiency verbetering, beter plannen, prioriteiten stellen)
 • Optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van Outlook
 • Van een passief secretariaat naar een proactief secretariaat
 • Beter omgaan met stress / hoge werkdruk
 • Optimaliseren samenwerking / communicatie met manager / collega’s
 • Vergroten assertiviteit / zelfvertrouwen
 • Zelfstandiger functioneren binnen de functie
 • Effectiever omgaan met kritiek en conflicten
 • Verdieping in het secretaressevak (groei)
 • Bewustwording & beïnvloeding eigen gedrag
Klik hier voor Werkwijze AvB Coaching

Referenties

Zie hieronder hoe mijn opdrachtgevers mij hebben ervaren als secretaressecoach.

Angela heeft mij tijdens een dagdeel coaching-on-the-job geleerd om mijn werk beter te structureren. Door haar persoonlijke benadering en 1-op-1 coaching heb ik praktische en direct toepasbare tips gekregen. Hierdoor maak ik nu beter gebruik van de mogelijkheden in outlook en de takenlijst. Dit geeft mij een beter overzicht van mijn werkzaamheden en daarmee rust.
Esther Aalberts, Office Manager ASVB

Angela van Beek maakt haar omschrijving van “secretaressecoach” meer dan waar! Angela gaat doortastend, praktisch en resultaatgericht te werk en is in korte tijd in staat gebleken de onderlinge samenwerking en werkrelatie een mooie boost te geven.
Robert ter Hoek, regiomanager Bouwend Nederland

Aan Angela heb ik de volgende coaching vragen gesteld:
1. Ik wil leren meer structuur aan te brengen in het systeem en in mijn werkzaamheden.
2. Ik wil mijn grenzen duidelijker aangeven.
3. Ik wil beter plannen en de juiste keuzes maken.
Angela heeft dit uitstekend opgepakt, o.a. door met mij het systeem efficiënter in te richten, mijn werk beter te leren structureren, leren omgaan met tijdverspillers, bewust maken van mijn eigen denken en handelen. Ze spiegelde mij en leerde mij om zelfreflectie toe te passen. Het is een hele klus om je eigen vaste patroon te veranderen. Dit vergt iedere dag weer een stukje discipline. Ik merk dat ik nu veel overzichtelijker werk en hierdoor rust in mijn werk heb gekregen. Het systeem is veel efficiënter ingericht wat een stuk prettiger werkt. Ik denk nog iedere dag aan de handige tips die Angela mij heeft meegegeven en ben haar erg dankbaar voor wat ze voor mij heeft betekend! Mijn werkgever is er ook erg blij mee, omdat dit traject mij nog beter inzetbaar heeft gemaakt!
Wendy van Hierden, directiesecretaresse Bouwend Nederland

“Angela heeft mij een korte maar intensieve periode begeleid. Haar directe en positief-kritische manier van communiceren, in combinatie met het geleerde direct op de eigen werkplek in de praktijk brengen, werkt fantastisch. Zij heeft mij snel weer het overzicht terug gegeven en vooral ook veel meer inzicht gegeven in mijn taken en werkzaamheden. Het heeft er voor gezorgd dat ik nu efficiënter of anders gezegd, vooral slimmer, sneller en met veel meer rust en plezier aan het werk ben.”
Birgit Holla, managementassistent Citadel College

Angela van Beek is van vele markten thuis. Bij het Citadel College heeft zij inzet getoond bij de coaching van drie van onze medewerkers. Tevens heeft zij het secretariaat, en de afdeling P&O van een outlook cursus voorzien. De start om efficiënter te werken is gemaakt. Voor het komend schooljaar staat er nog een coachtraject in de steigers. Ik beveel Angela van Beek van harte aan. Voor referenties kunt u mij altijd benaderen.
Judith Leenders, Beleidsmedewerker P&O Citadel College

Angela, wist me een systematiek aan te leren, waarmee ik mezelf effectief kan aansturen. Dit systeem geeft me veel rust en overzicht tijdens het werk. Daarbij weet ze op prettige en heldere wijze duidelijk te maken, op welke taken ik me moet concentreren. Zaken als delegeren, voorbereiden en afhandelen zijn dagelijks geplande werkzaamheden geworden. Ik creëer nu mijn eigen tijd en ruimte, om op geconcentreerde manier mijn werk te kunnen doen, zonder opgeslokt te worden door de waan van de dag. Het heeft op mij als facilitair manager en op mijn team een duidelijk positieve invloed.
Herman Engelaar, Facilitair Manager Maaswaal College


Angela heeft op haar professionele, betrokken manier een prima ‘coach on the job’ traject verzorgd op ons secretariaat. Effectief en leerzaam voor iedereen. Belangrijk was vooral dat ook degene die gecoacht werd, haar aan het eind van het traject een ‘dikke tien’ gaf. Ik zou haar een volgende keer zo weer inhuren voor een dergelijke klus.
Annelies Frehe, Directiesecretariaat EDSN

Angela heeft een succesvol coaching-on-the job proces verzorgd voor de management assistente van een van onze leden van het Executive Committee. Ze heeft een bijzonder persoonlijke en vriendelijke benadering waarmee ze in zeer korte tijd verbeteringen en efficiency heeft bewerkstelligd. Angela is een “gat in de markt” voor organisaties en secretaresses die efficiency in de praktijk en inzicht in de persoon door middel van coaching willen hebben. Wij weten Angela in de toekomst zeker te vinden.
Sonja Vinken, Global HR Manager Legal & Communications AkzoNobel

De manier van coaching door Angela is bijzonder en uniek. Zij verdiept zich in de eerste plaats in de cursist en organisatie alvorens te starten met coachen. Angela is betrokken en vriendelijk en leert je op een doortastende manier te werken. Angela leert je kennismaken met veel handigheidjes in Word maar vooral in Outlook. Het kost uiteraard tijd om de vaardigheden je eigen te maken maar de tijdsinvestering verdient zich op een later tijdstip terug. Ze geeft je in korte tijd een andere, realistischere kijk op je taken. Angela leert je ook op planmatigere wijze te werk te gaan: overzichtelijk je mailbox beheren en taken uitzetten met tijdsplanning waardoor je efficiënter te werk kunt gaan. Dit komt de organisatie ten goede. Het vertrouwen in eigen kwaliteiten groeit tijdens het traject en assertiviteit neemt toe waardoor een prettige werksfeer gecreëerd wordt.  Angela bedankt.
Marjo Peperzak, directiesecretaresse Maaswaal College

Angela van Beek heeft mijn secretaresse begeleid in het traject tot directiesecretaresse. Zowel inhoudelijk als coachend is Angela zeer sterk, het traject heeft veel opgeleverd. Angela is correct, to the point en zeer prettig in de omgang.
Juliette Wijngaards, locatiedirecteur Maaswaal College

Angela heeft mij gecoacht in het traject naar directiesecretaresse. Als coach-on-the-job is zij zeer open, integer en prettig in de omgang. Zij heeft mij veel tips en trucs geleerd in o.a. Word en Outlook. Hierdoor heb ik een beter overzicht in de mailbox, taken en agenda gekregen. Dit heeft mij geholpen om mijn werk efficiënter en gestructureerder in te delen. Zodoende ben ik nog beter in staat om mijn leidinggevende te ondersteunen. Angela is bedreven in het aanwijzen en helpen vermijden van valkuilen en het versterken van de kwaliteiten. Ik kan haar van harte aanbevelen.
Renée Straatman, directiesecretaresse Maaswaal College

Angela is een zeer ervaren coach en beschikt over een brede kennis omtrent secretarieel werk. Daarnaast is ze in staat om in korte tijd veel efficiëntie aan te brengen op een doortastende en prettige manier. Haar coaching is zeer praktisch en leidt tot direct resultaat.
Gita Terlaak, Directeur Residentie De Wijert

In korte tijd heeft Angela mij structuur gegeven in mijn werkzaamheden. Ik heb geleerd een goede draai te vinden door de vele handige tips. Deze kon ik ook gelijk in de praktijk brengen, wat reuze handig was. Hierdoor werk ik veel efficiënter. Ik merk op deze manier dat het ook veel aangenamer is. Ik vond het fijn om met haar samen te werken. Ik was helemaal mijzelf bij Angela.

Marleen Mulder, Residentie De Wijert

Angela heeft ons gecoacht on the job. Na enkele sessies was een flinke achterstand weggewerkt en was er orde in de chaos, dankzij het aanleren van een andere werkwijze en dankzij tips over het gebruik van Microsoft Office. Angela is een zeer betrokken coach, zij heeft veel kennis van de mogelijkheden binnen Office, verdiept zich eerst in de omgeving van de secretaresses en komt vervolgens met vele waardevolle tips voor een meer gestructureerde manier van werken. Niet alleen wij als secretaresses, ook ‘onze’ directeuren zijn zeer tevreden met de resultaten en veranderingen.
Directiesecretariaat Siza

“In korte tijd heeft Angela mij praktische tips gegeven. Ze leerde mij gestructureerd te werken op een manier die ik direct in de praktijk kon brengen.”
Elise van Ooijen, Management/Sales assistent Fresenius Kabi

“Angela heeft er in een korte periode voor gezorgd, dat ik me weer zekerder ben gaan voelen over mijn werk. Ze heeft structuur aangebracht in mijn werkwijze en goede tips gegeven over hoe om te gaan met de altijd aanwezige werkdruk. Bovendien heeft ze me zelfvertrouwen gegeven en me doen realiseren dat ik het echt wel kan. Ze is een hartelijke, warme persoonlijkheid en een fijn persoon om mee samen te werken.”
Tanja Wijers, Management Assistente Trimenzo

“Angela heeft een coachtraject voor ons verzorgd op het gebied van secretariële ondersteuning. Ze heeft in een korte tijd haar cliënt veel bij kunnen brengen op het gebied van efficiëntie, effectiviteit, notuleren, maximaal gebruik van outlook, takenplanning. Wij zijn hier erg tevreden over.”
Henk Jan van Essen, Directeur bestuurder Trimenzo

Angela is a nice coach on the job. She gives usefull tools to plan and organize the work. She motivates people to relect on their own work and attitude. She is a keen and trustworthy coach.
Margreet Jacobs-Blaauwendraad, Bestuurssecretaris Avenier Jeugd- en Opvoedhulp

Na een reorganisatie aan mij de taak om de werkzaamheden van 1,6 fte in 1fte te organiseren. Het leek onhaalbaar. Angela leerde mij hoe efficiënter te werken, ze kwam naast me zitten en gaf ter plekke (terwijl ik mijn dagelijkse werk deed) advies over hoe dingen anders aan te pakken en uit te voeren. Angela is een fijn mens die de kennis die zij heeft van het secretaressevak vol enthousiasme overbrengt. Een mooi traject dat mij en de organisatie veel heeft gebracht.
Monique Baks, management assistent RvB/RvT Avenier Jeugd- en Opvoedhulp

Angela heeft in korte tijd en in een zeer drukke periode ervoor gezorgd dat ik op een andere manier ben gaan werken wat veel efficiënter en sneller is. Hierdoor functioneer ik beter, haal ik meer voldoening uit mijn werk en voel ik me er prettiger bij.
Irma Nieuwenstein, secretaresse Archiatros

Angela heeft in korte tijd een grote verandering gebracht in de manier van werken van een collega waarbij de collega zelf zich ook veel prettiger voelt.
Isabelle Remmers, Archiatros

Ik ken Angela als mijn persoonlijke trainer en zij had handige tips & trucs m.b.t. Outlook en gaf mij handvatten hoe overzicht te creëren in je mailbox/taken/agenda te krijgen om zo efficiënt mogelijk te werken. Angela, ik heb prima met je samen gewerkt en ik zou het zo weer doen.
Linda Retel Helmrich, secretaresse Gemeente Apeldoorn

“Tijdens de coachingsperiode bij Angela heb ik met een ‘nieuwe bril’ leren kijken naar mijn werk, waardoor een andere manier van werken is ontstaan. Daardoor haal ik veel meer voldoening uit mijn werk en functioneer ik ook beter. Angela is een coach die je op zaken wijst, maar je tegelijkertijd in je waarde laat en met oplossingen komt hoe het beter kan.”
Clara de Groen, Sint Maartenskliniek Nijmegen

Angela is een effectieve coach van secretaresses. Praktische en up-to-date kennis en adviezen, confrontatie waar nodig. Neemt voortouw maar spreekt secretaresse aan op diens eigen verantwoordelijkheid. Neemt opdrachtgever serieus en is er voor de gecoachte.
André van Beurden,  Secretaris Raad van bestuur Sint Maartenskliniek

Ik heb Angela leren kennen in een hele hectische (werk) periode. Toch is zij erin geslaagd om orde, regelmaat en rust te scheppen. Het coachen op de werkplek is zeer goed bevallen. Ik kon meteen aan de slag met haar adviezen. Angela is scherp en doortastend en weet feilloos de vinger op de zere plek te leggen. Door haar veelzijdigheid kijk ik er naar uit om in het voorjaar aan een volgend traject te beginnen.
Jacqueline van Randen, Sociale Verzekeringsbank

Angela heeft het secretariaat van de afdeling Gezondheidsbevordering en Epidemiologie van de GGD Regio Nijmegen 3 maanden gecoacht. Het is een snel groeiende afdeling met zeer zelfstandige professionals, die niet optimaal van het secretariaat gebruikmaken. Angela heeft veel structuur en duidelijkheid gebracht bij het secretariaat. Dat doet ze op een prettig doortastende manier. Ze is helder wat wel en niet kan binnen de gegeven kaders. Ze heeft me voorgehouden wat ik aan de randvoorwaarden en de structuur moet veranderen om ervoor te zorgen dat ik een secretariaat krijg, zoals ik dat wenselijk vind. Het resultaat mag er zijn. Er is meer duidelijkheid in taken en verwachtingen gekomen, capaciteiten worden meer benut en een aantal veranderingen zijn stevig ingezet. Kortom, een meer dan nuttige investering.
Gerard Molleman, Manager Afdeling Gezondheidsbevordering en Epidemiologie, GGD Regio Nijmegen

Ik heb Angela leren kennen als een zeer gemotiveerde en geïnteresseerde coach. Maar ook als een zeer warm, hartelijk en betrokken persoon. Met haar kritische blik en ruime ervaring zag ze meteen waar de knelpunten op de werkplek zaten. Ik kon direct met de adviezen van Angela aan de slag.
Nicole, GGD Regio Nijmegen